Met een high speed blender is er meer mogelijk

11 okt door admin

Met een high speed blender is er meer mogelijk

De high speed blender is aan een opmars bezig. Nu de prijzen van normale blenders al historisch laag zijn, zijn ook de prijzen van de professionelere blenders lager geworden. Dit maakt dat deze blender voor de particuliere markt beschikbaar is gekomen. In eerste instantie kun je denken dat je die extra kracht niet nodig hebt. Maar als je de voordelen leest, dan verander jij vast van gedachte. Want een high speed blender biedt veel meer mogelijkheden.

Een duurzame keuze

Een high speed blender is een duurzame keuze. De blender is van betere materialen gemaakt dan zijn goedkopere tegenhanger. Om de kracht van de motor kwijt te kunnen, zijn er sterke kunststoffen gebruikt. Sommige blenders zijn namelijk zo sterk dat zwakkere materialen kapot zouden gaan onder de kracht van de motor. Bij een high speed blender kopen, kun je het beste naar het hele product bekijken en niet alleen wattage vergelijken. Een 1000 watt blender kan beter zijn dan een 1600 watt als de motor zijn kracht goed kwijt kan. De garantie die fabrikanten van blenders geven verschilt enorm. Sommige geven twee jaar en anderen maar liefst acht! Dit zegt zeker wat over de kwaliteit.

Mogelijkheden in gerechten

Een frisse frappuccino of zelf lekkere notenpasta maken? Met een high speed blender kan het gewoon. Ook als je dit niet wilt maken, denk dan eens aan bevroren fruit waar een zwakkere blender al moeite mee heeft. Met een deze blender kun je bevroren bessen, aardbeien en andere bevroren producten crushen! Bekijk voor je een blender koopt, welke functies er allemaal zijn. Want er zijn blenders die zelfs pitten kunnen scheiden, een hitte bestendige kan hebben en een schoonmaakfunctie. Er is in de wereld van blenders tegenwoordig veel meer mogelijk!

Waarom zou je juist high speed blender kopen?

Er zijn ook redenen om voor een traditionele blender te gaan. Net als dat niet iedereen een snelle auto nodig heeft, kan het ook prima zijn dat het gebruik van jouw blender niet om een sterke motor vraagt. Daarnaast is deze blender vaak zwaarder en groter. Je moet er dus wel ruimte voor hebben. Maak jij een smoothie van vers fruit en yoghurt? En maak je maar één beker en niet een hele kan? Dan is een traditionele blender een verstandige keus. Kortom, bedenkt of je het nodig hebt. Als je de ruimte ervoor hebt en nog niet precies weet wat je met het apparaat wilt, dan is een high speed blender een betere keus. 

Geld besparen met je blender

Je high speed blender is duurder in aanschaf, maar kan je wel geld besparen. Je kunt voor een fractie van de prijs van kant-en-klaar producten ze zelf maken. Denk aan het prijsverschil tussen soepen in pak of blik en de groentes die erin zitten. Je maakt bovendien snel een grote hoeveelheid. Ook voor babyvoeding geldt dit. Je maakt van het eten wat je kookt, gemakkelijk babyvoeding voor een week. Stop wat je extra maakt in de vriezer om jouw gerechten lang goed te houden. Zo heb je bovendien altijd een snelle kant-en-klaar maaltijd bij de hand.

Dooradmin