Pinot Grigio: Een port om niet te vergeten

12 okt door admin

Pinot Grigio: Een port om niet te vergeten

Heb jij al eens gehoord van een Pinot Grigio? Het is een wijnsoort uit Italië die bij velen geliefd is. Echter zijn er ook nog veel mensen die deze wijn niet kennen. Het is daarom altijd goed om hier meer informatie over te krijgen. Daarbij moet je ook goed gaan kijken naar de professionals die deze wijn in het assortiment hebben opgenomen. Flesjewijn.com is een verkooppunt waar je altijd kunt slagen voor deze aankoop. Maar wat is het precies voor wijn en hoe wordt deze gemaakt? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

 

De Pinot Grigio voor verschillende gelegenheden 

Een Pinot Grigio is de Italiaanse variant van de Pinot Gris. Ondanks dat de wijn vrijwel hetzelfde is, zijn er toch een aantal verschillen tussen de wijnen te vinden. Zo is de Grigio bijvoorbeeld een veel zachtere wijn dan de gris. Je bent hierbij verzekerd van een soepele, lichte en fruitige wijn, welke vaak licht gekruid is. Het is een drank die snel gedronken kan worden en daarom ook vaak voor veel gelegenheden ingezet kan worden. De Pinot Gris is krachtiger en heeft een vaak rokerige en complexere smaak. Hierdoor zul je deze wijn wat langzamer drinken. 

 

Druiven in verschillende kleuren 

De Pinot Grigio wordt gemaakt van een wijn met een grijzig tintje. Ook kan de wijn gemaakt worden van blauwe en roze druiven. Dit komt omdat de druiventros ook niet altijd dezelfde kleur gaat hebben. Ondanks de kleuren van de druif zul je dit niet terugzien aan de drank. Deze is namelijk altijd transparant tot goudgeel van kleur. Het is een wijn die regelmatig ingezet wordt als aperitief of bij een borrel. Hiervoor wordt de wijn bij 7 graden geserveerd. Je kunt de wijn voor vier uur in de koelkast leggen. Zo kun je het beste van de smaak naar boven halen. 

 

In combinatie met lichte hapjes 

Je kunt de Pinot Grigio met veel verschillende maaltijden serveren. Toch wordt er vaak voor gekozen om deze in combinatie met aperitief hapjes te serveren. De lichte hapjes kunnen dan altijd in Italiaanse sferen blijven. Zo kun je voor bruschetta met verschillende toppings gaan, maar ook gedroogde ham of een stuk Parmezaanse kaas. Door te kijken welke lichte hapjes je hebt, kun je altijd het beste uit de maaltijden halen. Je blijft dan genieten van de smaak van de wijn, terwijl je ook nog wat te eten hebt. 

 

Altijd een goede wijn 

Je kunt altijd een goede Pinot Grigio aanschaffen bij een professioneel bedrijf. Deze kunnen dan met jou bekijken of dit de beste keuze gaat zijn. Als je nog niet zeker weet of de smaak bij je gaat passen, kun je namelijk jouw vragen stellen en zal er een goed advies komen. Je weet zo beter wat je kunt verwachten en kunt een aankoop doen. Daarna is het alleen nog bekijken hoe je het meeste uit de port gaat halen en voor welke gelegenheid jij hem gaat koelen. Maak daarom snel een aankoop voor de wijn. 

Dooradmin