Zo organiseer je de perfecte barbecue in het najaar

25 okt door admin

Zo organiseer je de perfecte barbecue in het najaar

Wie zegt dat een barbecue alleen kan terwijl het hartje zomer is? Ook in de herfst en zelfs in de winter is het – weliswaar met de juiste voorbereiding – goed mogelijk om een gezellige barbecue te organiseren! Benieuwd waar je op moet letten en wat er niet mag ontbreken? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertel ik je er meer over!

Het juiste barbecue vlees

Wat bij een geslaagde barbecue sowieso niet mag ontbreken is goed barbecue vlees. Voor kwalitatief goed barbecue vlees betaal je wel wat meer, maar de kwaliteit is niet te vergelijken met het vlees dat je bij de supermarkt haalt. Ga bij voorkeur dus naar een goede slager in de buurt of bestel je barbecue vlees eenvoudig online, bijvoorbeeld via Bollensteak.nl.

Welk soort vlees je uiteindelijk moet bestellen is natuurlijk geheel aan jou en aan de gasten die je verwacht. Je kunt natuurlijk gaan voor een paar lekkere hamburgers, steak, ossenhaas of een overheerlijke ribeye. Een barbecue hoeft overigens niet alleen te bestaan uit vlees. Steeds vaker wordt er bijvoorbeeld gevarieerd met vis en groente!

Een goede voorbereiding

Wij Nederlanders barbecue├źn vaak als het hartje zomer is en het kwik boven de 20 graden ligt. In de herfst en in de winter is het uiteraard een stuk frisser. Daarom vergt het organiseren van een barbecue in het najaar een iets andere voorbereiding. Voorkom dat je het koud krijgt en zorg voor een lekkere dikke jas of leg een paar warme fleece-dekens neer. Let er bovendien op dat je goed beschut zit. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een vuurkorf aanzetten. Dit zorgt bovendien voor een extra gezellige sfeer!

Dooradmin